කැරමල් පිළිස්සීම වළක්වා ගැනීම සඳහා ජලය සහ සීනි විනාඩි 5-6 ක් මධ්යම තාපයේ රත් කළ යුතුය.
කැරමල් සකස් කිරීමේදී දුඹුරු හෝ සුදු සීනි භාවිතා කළ හැකි නමුත් පුඩිං වල කැරමල් සෑදීමේදී දුඹුරු සීනි ඉක්මනින් දියවන බව සැලකිල්ලට ගත යුතුය.
පුඩිං මයික්රෝවේව් කර ඇත්නම් ඔබට කැරමල් පුඩිං එකේ නියම ගතිය සහ රසය නොලැබිය හැකි බැවින් කැරමල් පුඩිං මයික්රෝවේව් එකක සකස් කිරීම නිර්දේශ නොකරයි.
කැරමල් පුඩිං ස්ටීම් කරන්නේ නම්, ප්රෙෂර් කුකර් එකක් භාවිතා කර විනාඩි 20 ක් පුඩිම ස්ටීම් කරන්න.
ක්රීම් ගතිය ලබා ගැනීම සඳහා පුඩිං පිළිස්සීමට හෝ ස්ටීම් කිරීමට පෙර මිශ්රණය බෝල් එකට පෙරා ගැනීම නිර්දේශ කෙරේ.
කැරමල් පුඩිං එක ක්රමානුකූලව ස්ටීම් වී ඇත්දැයි දැන ගැනීමට පුඩිං එක උඩ තියෙන ෆොයිල් ෂීට් එක ගලවා කැරමල් පුඩිං එකේ මැදට ටූත්පික් එකක් ඇතුල් කරන්න. ටූත්පික් එක පිරිසිදුව එළියට එන්නේ නම්, කැරමල් පුඩිම ක්රමානුකූලව ස්ටීම් වී ඇති බව පෙන්නුම් කරයි.