අපි ඒක හදමු
පියවර 1
බටර් සහ සීනි බඳුනකට දමා හොඳින් මිශ්ර කරන්න. එයට බිත්තර සුදු මදය හා වැනිලා එක් කර පිටි සවල්පය බැගින් එක් කරමින් මිශ්ර කරගන්න.
පියවර 2
මිශ්රණය කැබලි ආකාරයට පත්වන තෙක් මිශ්ර කරන්න.
පියවර 3
සාමාන්ය ශීතකරණයක අවම වශයෙන් මිනිත්තු 30ක් හෝ අධි ශීතකරණයක අවම අශයෙන් මිනිත්තු 15ක්, මිශ්රණය ශීත කරගන්න.
පියවර 4
සාදාගත් මිශ්රණය බඳුනක දමා 190°C උෂ්ණත්වය යටතේ මිනිත්තු 20ක් මද රන්වන් පැහැයක් එනතෙක් පුළුස්සා ගන්න.
පියවර 5
පිරවුම සකස්කර ගැනීමට බඳුනක් ගෙන එයට MILKMAID සහ කිරි එකතු කර, කස්ටඩ් පවුඩර් ද එක් කරන්න.
පියවර 6
එම මිශ්රණය නොනවත්වා උකු හා බුබුළු දමන තෙන් හැඳිගාන්න.
පියවර 7
අවසානයේදී, වර්ණක, ලෙමන් යුෂ, ගා ගත් ලෙමන් ලෙලි හා වියළි පලතුරු එකතු කර හොඳින් මිශ්ර කරගන්න.
පියවර 8
කළින් සාදාගත් ටාර්ට් එක පිරවුම භාවිතයෙන් පුරවාගන්න. මද වේලාවක් සවි වීමට තබා පිළිගන්වන්න.
පෝෂණ කරුණු
ලෙමන් විටමින් C සපිරි ආහාරයක් මෙන් ම පොටෑසියම් හා කැල්සියම් වැනි අත්යවශ්ය ඛනිජ වර්ග අඩංගු ආහාරයක් ද වේ.