අපි ඒක හදමු
පියවර 1
උණු වතුර සමග දිය කරගත් MILKMAID වලට යීස්ට් දමා මිශ්ර කරන්න.
පියවර 2
රත්කර ගත් පිටි බඳුනකට දමා එහි මැදට යීස්ට් දමන්න. ඉන්පසු පිටි ස්වල්පයක් එයට ඉස රෙද්දකින් වසා පැසීමට පසෙකින් තබන්න.
පියවර 3
ඉතිරි කිරි මිශ්රණය, වියළි මිදි , ලුණු සහ බිත්තර දමා මිශ්රකර නැවත පිටි මිශ්රණය එකතු කර හොඳින් ඇදෙන සුළු ඩෝ එකක් සාදාගන්න. කුඩා බටර් කැබලි කීපයක් දමා ඩෝ එක පිපෙන තුරු උණුසුම් තැනකින් තබන්න.
පියවර 4
ඉන්පසු ඩෝ එක රවුම් බටර් තැවරූ තැටියක දමා රවුම් හැඩයක් එන ලෙස ටික වේලාවක් තබන්න.
පියවර 5
අනතුරුව එම ඩෝ එක 220°C උෂ්ණත්වයේ මිනිත්තු 20ක් පමණ බේක් කර ගන්න. පසුව සිසිල් වන්නට පසෙකින් තබන්න.
පියවර 6
පසුව බේක් කරගත් ඩෝ උණුසුම් සිරප් වතුරෙහි පොඟවා තබා රම් ඉස මතුපිට පලතුරුවලින් සරසා ගන්න.
සිරප් සදා ගැනීමට
සීනි 200g ක්, ලෙමන් ගෙඩි 2 ක යුෂ, වතුර 500ml ක්, කොත්තමල්ලි ඇට 5-6ක් හා කුරුඳු පොත්තක් ද දමා රත් කර හැඳිගාන්න.
පෝෂණ කරුණු
බ්ලැක් කරන්ට් නීරෝගීව සිටීමට අත්යවශ්ය වන විටමින්, ඛනිජ හා ප්රතිඔක්සිකාරක සපිරි ආහාරයකි.